Wat nou als het wél lukt?

Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander? Wat wil je uitstralen? Hoe zet je je woorden kracht bij?

Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander? Wat wil je uitstralen? Hoe zet je je woorden kracht bij?

Er ontstaan regelmatig misverstanden door miscommunicatie. Een groot deel hiervan is te verhelpen door bewust te zijn van iemands lichaamstaal, maar ook van je eigen lichaamstaal. Je vergroot hiermee je inzicht in anderen en op jezelf.

Tijdens de workshop Lichaamstaal ga je aan de slag met je eigen lichaamstaal, maar ook die van een ander. Het is een interactieve workshop die vol zit met praktische oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. De workshop Lichaamstaal wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

 

Lichaamstaal | Non-verbale communicatie

Het is belangrijk dat je je in eerste instantie bewust bent van je eigen lichaamstaal. Wat is je houding? Hoe zit je? Hoe kijk je naar je gesprekspartner? Hoe reageer je op wat hij zegt en hoe geïnteresseerd kom je over? We hebben vaak geen idee welke signalen we geven aan mensen om ons heen.

Lichaamstaal is cruciaal voor goede communicatie. Sterker nog, we beïnvloeden en worden beïnvloed door de lichaamstaal van de mensen om ons heen. Stel je eens voor wat het met de sfeer binnen jullie team zou doen als iedereen zich bewust zou zijn van zijn lichaamstaal? Aan de hand van diverse oefeningen tijdens de workshop Lichaamstaal worden jullie je bewust van je eigen non-verbale communicatie en die van een ander.

Lichaamstaal | Signalen sturen

Worden lichaamssignalen als negatief ervaren, dan is dat van invloed op de werksfeer maar ook op de gewenste resultaten. Als jij je bewust bent van jouw lichaamstaal dan kun je dit op bepaalde momenten sturen. Dat heeft een ongelooflijke meerwaarde voor jou en je organisatie.  Wanneer jij jouw lichaamstaal effectief inzet, dan ontdek je dat jouw invloed op anderen toeneemt. Tijdens de workshop Lichaamstaal krijg je handvatten hoe je bewust lichaamstaal kunt sturen.

Lichaamstaal | Spiegelen

Sommige mensen zijn onbewust erg goed in het interpreteren van lichaamstaal. Hierdoor kunnen ze zonder al te veel moeite een prettige sfeer creëren tijdens een gesprek. Een belangrijke onderdeel daarvan is spiegelen. Spiegelen is het aannemen van andermans lichaamstaal. Je fungeert dan als een spiegel voor de ander, waardoor deze persoon zich meer op zijn gemak voelt. Tijdens de workshop Lichaamstaal gaan we dieper in op dit onderwerp. Aan de hand van leuke oefeningen leer je hoe je spiegelen in de praktijk kunt inzetten.

Lichaamstaal | Effectief communiceren

De workshop Lichaamstaal biedt je alle handvatten om te leren hoe je effectief kunt communiceren met je lichaamstaal. Doordat jij je bewust wordt van je lichaamstaal, verbeter je hiermee je overtuigingskracht. Aan de hand van een stukje theorie, maar vooral veel leuke oefeningen leer je emoties en drijfveren lezen bij je gesprekspartner. Zo kun jij effectief communiceren.

Inhoud

Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de workshop wordt op maat aangeboden.

Ontvang onze mail vol loopbaaninspiratie, tips en tools
* = verplicht veld