Out-of-the-BOKS tijdens teamdag Apollo Hotels

Written by Loopbaan Lounge 26 oktober 2018

Dinsdag hebben Cor en ik de eerste Loopbaan Lounge sessie ‘Out-of-the-BOKS’ over “creatief en oplossingsgericht denken en samenwerken” voor het MT van Apollo Hotels verzorgd.

In een actieve workshop ervaarden de deelnemers de drijvende krachten achter creativiteit in het werk. Ze leerden wat ‘out of the BOKS’ denken te maken heeft met de werking van ons brein en ze leerden een aantal denktechnieken die ze direct kunnen toepassen in de dagelijkse werkprocessen en uitdagingen.

Ik behandel bijna iedere MT-training (corporate en onderwijs) als een soort train-de-trainersessie, want ik geloof in de kracht van coachend leidinggeven en coachend lesgeven. Dus tijdens en na de sessie bespreek ik de werkvormen en tools met de deelnemers, zodat zij deze ook in hun eigen team en werkprocessen kunnen implementeren. De reacties waren weer top! We leren namelijk het meest van en met elkaar.

Ook samenwerken?

Ben je een teamdag aan het organiseren en zoek je nog iets dat anders is dan anders? Onze ‘Out-of-the-BOKS’ sessie wordt omschreven als “ideaal om de creativiteit in de groep een flinke energiestoot te geven”. 

Een greep uit de werkvormen die wij gebruiken:

 • Improvisatietheater,
 • bokscoaching
 • NLP,
 • Freestyle rap,
 • Breinkennis
 • stop-met-oordelen-Bingo

Als we beter begrijpen hoe creativiteit werkt, kunnen we er voor kiezen het effectief in te zetten. Je team of afdeling maakt in de workshop op een luchtige wijze kennis met de succesfactoren van geslaagde creatieve samenwerking. Hoe kom je samen tot originele ideeën? En wat is er voor nodig om die ideeën ook om te zetten in actie? De workshop levert inspiratie en hernieuwde energie om het de volgende werkdag eens over een andere boeg te gooien.

Wat levert het op?

Deze sessie bestaat uit de combinatie van fun en inhoud. De creatieve oefeningen brengen mensen op een plezierige manier uit hun comfortzone en in hun learningzone. Er wordt gelachen terwijl men ook wat leert. De sessie ‘Out-of-the-Boks’ heeft onder andere het volgende effect op de groep

 • Verbinding: De onderlinge verbinding op persoonlijk vlak is sterker doordat deelnemers meer van zichzelf laten zien.
 • Positiviteit: De groep als geheel is hechter doordat men samen een positieve ervaring heeft gedeeld.
 • Frisse blik: Deelnemers worden aan het denken gezet over onbewuste aannames en groepsovertuigingen. Het is daardoor gemakkelijker om oude patronen te herkennen en te doorbreken in de weken na de workshop.
 • Tools: Deelnemers hebben alternatieve werkvormen geleerd die ze in een teamoverleg gemakkelijk kunnen inzetten om groepscreativiteit aan te boren.
 • Overzicht: De groep overziet het soms zo ongrijpbare begin van creatieve samenwerking beter, doordat de achterliggende structuur bewust is gemaakt.

Hoe kun je een workshop boeken?

Ben je geïnteresseerd in de workshop ‘Out-of-the-Boks’Vraag dan hier een offerte aan.

Wil je een specifieke datum controleren op beschikbaarheid of vrijblijvend reserveren, dan kan dat ook via het contactformulier. Wil je mij direct spreken bel dan naar 06 – 43102538. Ik licht de verschillende mogelijkheden graag toe voor jullie groepsgrootte en soort bijeenkomst.


Over Loopbaan Lounge

Platform voor loopbaaninspiratie, blogs, jobs, workshops, events en meer.

info@loopbaanlounge.nl | http://www.loopbaanlounge.nl