Powerweekend: Creatieve strijd tegen onderscheid

Written by Shyam Chedoe 5 september 2018

In het weekend van 24 t/m 26 augustus hebben Radar en DOCK Jongerencoaching de handen ineen geslagen voor een ware “empowerment weekend” omtrent het thema leiderschap en discriminatie.

Toen LoopbaanLounge werd gevraagd voor het verzorgen van een middagprogramma werden we dan ook meteen enthousiast erover!

En wat een sessie is het geworden zeg!

Eenmaal aangekomen in het charmante klooster van de Beukenhof viel het in één oogslag op wat een groot en mooi afgelegen ruimte beschikbaar was gesteld voor het weekend. Het sfeertje Zweinstein in zomer (I know.. rare vergelijking) leek ons dan ook behoorlijk toepasbaar qua gevoel.

Deelnemers en trainers van het Powerweekend 2018 | Foto: Soefian el Kouch

Na een korte voorstelronde en een snelle hap werd het tijd voor de voorbereiding van de workshop. Met een swingend deuntje op de achtergrond (hoe kan het ook anders met Michels DJ bloed) zetten we alles klaar en ontvingen we de groep in de trainingsruimte.
Het viel ons direct op dat de groep aanzienbaar divers was met uiteenlopende leeftijden van 15 t/m 40 en dat ook de etnische achtergronden verschillend waren. Dit maakte het geven van de workshop super interessant, omdat met name de verschillende invalshoeken en blikken op bepaalde issues dusdanig aan het licht worden gebracht.

We heten Loopbaanlounge, maar geen enkele sessie met ons is simply “loungen”. – Shyam

Eenmaal begonnen vlogen de oefeningen en interactieve sessies de groep om de oren. Eveneens de blikken en vragen met “omg, wat gaan we nu doen? Waarom schrijven we dit op? Hoe moeten we dit oplossen?” waren leuk om af te lezen van de gezichten! Because let’s face it… We heten Loopbaanlounge, maar geen enkele sessie met ons is simply “loungen”.

Terwijl de tijd verstreek, werden de oefeningen steeds een tandje uitdagender en ook de groep groeide daar geweldig in mee. Ze werden uitgedaagd tot nadenken en meewerken over onderwerpen als creativiteit, integriteit, passie en doorzettingsvermogen. Steeds een stukje meer werden zij bewust buiten hun comfort zone gepushed. Dit zorgt immers voor groei in persoonlijkheid en leiderschap/ kennis over jezelf.

I.M.P.A.C.T.

Er werd gewerkt, gelachen en op het eind zelfs een traantje weggepinkt na de motivational talk van Shy.
De creativiteit van Loopbaanlounge in combinatie met de I.M.P.A.C.T. training van Nofrede zorgde dan ook voor een succesvolle workshop en mooi eind van een top weekend.

 

We zijn er trots op dat we zo een leuke groep hebben mogen trainen en zijn ervan overtuigd dat we op deze manier een issue als discriminatie niet bij de bladeren, maar bij de wortels aanpakken. Zwart-wit denken is per slot van rekening makkelijk, maar is grijs niet de kleur van de toekomst?

Zie hieronder een impressiefilmpje van de interactieve workshop verzorgd door Michel en Shy. Heeft dit interesse gewekt naar de mogelijkheden voor een sessie bij u op de werkvloer? Neem contact met ons op!

Filmcredits naar Soefian el Kouch van Videobanenmarkt.nl. Hét platform voor videosolliciteren.

Dank aan RADAR en DOCK voor het vertrouwen.


Over Shyam Chedoe