Ontdek wat anderen in jou waarderen met dit happertje

Written by Michel Jansen 23 december 2019

Ken je het nog van vroeger, een happertje? Zo’n blaadje dat je vouwde en op je vingers kon doen. Dan kon je tellen, het blaadje openvouwen en dan stond er een leuke vraag, opmerking of spreuk.

Dit Loopbaan Lounge-happertje bevat vragen als ‘Welke kennis en vaardigheden waardeer je het meest?‘ en ‘Wat voor concrete activiteiten of werk zie je mij in de toekomst doen?

Ideaal om tijdens een kerstdiner te gebruiken.

Stap 1. Download en print

  1. Sla de afbeelding op en print het uit.
  2. Hoe je een happertje vouwt leg ik onderin dit artikel uit.

Stap 2. Vragen stellen

Kies een aantal mensen die jou kennen om de vragen in het happertje openhartig te beantwoorden.

Door anderen vragen te stellen over jouw loopbaan krijg je een beter beeld over hoe anderen je zien. Misschien ontdek je ook nog eens een verborgen talent.

Je moet heel even over je schroom heenstappen dat het raar is dat mensen zoveel positieve dingen over je zeggen, maar op het moment dat dit je lukt is het heel informatief!

 

  • Zo speel je het:
    • Laat je gesprekspartner zeggen hoe vaak je moet happen. Dan beweeg je het happertje dat aantal keren heen en weer.
    • Laat hem/haar een kleurtje of getal kiezen dat aan de binnenkant van je happertje staat. Open het flapje en lees wat daaronder staat. Dat is de vraag die je over jezelf stelt.
    • Het lijkt misschien ingewikkeld, maar als je het eenmaal doet is het heel simpel.

 

Stap 3 Vat de kern samen

Als je de antwoorden met elkaar vergelijkt, wat valt je dan op?
Pikken deze mensen er dezelfde zaken uit? Hoorde je verrassende dingen van anderen? Wat zegt dit over jouw talenten?

 

Een erg leuk startpunt voor een dieper kennismakingsgesprek.

Veel leerplezier toegewenst,

 

Michel

 

Tutorial: Een happertje vouwen

Klik op het pijltje om de video’s te bekijken.

View this post on Instagram

🌲 | Ontdek wat anderen in jou waarderen met dit happertje Ken je het nog van vroeger, een happertje? Zo’n blaadje dat je vouwde en op je vingers kon doen. Dan kon je tellen, het blaadje openvouwen en dan stond er een leuke vraag, opmerking of spreuk. Dit Loopbaan Lounge-happertje bevat vragen als ‘Welke kennis en vaardigheden waardeer je het meest?‘ en ‘Wat voor concrete activiteiten of werk zie je mij in de toekomst doen?‘ Ideaal om tijdens een kerstdiner te gebruiken. Stap 1. Download en print Ga naar loopbaanlounge.nl/ontdekjetalent Sla de afbeelding op en print het uit. Swipe naar links om te zien hoe je een happertje vouwt. Stap 2. Vragen stellen Kies een aantal mensen die jou kennen om de vragen in het happertje openhartig te beantwoorden. Misschien kun je het al bij je kerstdiner gebruiken. Door anderen vragen te stellen over jouw loopbaan krijg je een beter beeld over hoe anderen je zien. Misschien ontdek je ook nog eens een verborgen talent. Je moet heel even over je schroom heenstappen dat het raar is dat mensen zoveel positieve dingen over je zeggen, maar op het moment dat dit je lukt is het heel informatief! Zo speel je het: Laat je gesprekspartner zeggen hoe vaak je moet happen. Dan beweeg je het happertje dat aantal keren heen en weer. Laat hem/haar een kleurtje of getal kiezen dat aan de binnenkant van je happertje staat. Open het flapje en lees wat daaronder staat. Dat is de vraag die je over jezelf stelt. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar als je het eenmaal doet is het heel simpel. Stap 3 Vat de kern samen Als je de antwoorden met elkaar vergelijkt, wat valt je dan op? Pikken deze mensen er dezelfde zaken uit? Hoorde je verrassende dingen van anderen? Wat zegt dit over jouw talenten? Een erg leuk startpunt voor een dieper kennismakingsgesprek. Veel leerplezier toegewenst, Michel

A post shared by 100% loopbaaninspiratie (@loopbaanlounge) on

 


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com