Wat nou als het wel lukt? – Guerrilla Mindset

Written by Michel Jansen 13 juli 2020

“Ja-maar…” als levenshouding is niet erg vruchtbaar. Het maakt je te voorzichtig, te sceptisch en te argwanend. 

Je kent de uitspraak “Bij twijfel niet doen.” Het beschermt je bijvoorbeeld voor aankopen, waar je toch al genoeg van hebt.
Twijfel is altijd passief, er komt niets uit voort. Als je niet oppast, wik en weeg je net zolang tot elke kans voorbij is en word je buitenstaander van je eigen leven.
Verras je twijfels met actie
Gelukkig is er hoop. Er is ook een andere levenshouding: Wat nou als het wel lukt?

In de wereld van “Van nou als het wel lukt” zijn er geen grenzen. Alles is mogelijk. Het is de positie van inspirerende denkers, winnende sporters, leiders met een wereldomspannende visie en uitzonderlijke kunstenaars. ‘Wat ze doen’ lijkt moeiteloos samen te vallen met ‘wie ze zijn’. In geval van je loopbaan zou je jezelf dus ook eens kunnen verrassen met een sprong. Een sprong buiten je comfortzone. “That’s where the magic happens“. Een sprong naar meer werkgeluk. Een sprong naar je droombaan.

Natuurlijk moet je goede afwegingen maken voordat je grote beslissingen neemt. Je kunt er ook voor kiezen om kleine stapjes te zetten, maar zorg er dan wel voor dat ze niet te klein zijn!

Wat denk je dat Roberto Carlos dacht toen hij ging aanzetten voor zijn direct legendarische vrije trap tegen Frankrijk?

Ik heb het eerder gehad over het verschil tussen vissen en jagers

✊ Wil je ergens solliciteren? Doe het!
✊ Heb je een creatieve manier gevonden om te solliciteren? Probeer het!
✊ Zie je iemand die je graag wilt spreken? Spreek aan!
✊ Is er een interessante borrel, maar ken je er nog niemand? Ga!
✊ Stap binnen. Spreek aan. Bel. Mail. Durf. Deel. Ga.

 

Perfectie bestaat niet

Natuurlijk kun je altijd eerst naar huis gaan om jezelf nog beter voor te bereiden, om nog eerst iets na te lezen, even je schoenen te poetsen, even je cv perfectioneren: allemaal leuk en aardig, maar zorg er wel voor dat dit niet in de categorie “uitstelgedrag” of “smoesjes” valt.

Probeer het gewoon. Soms iets sneller dan anders. Er is iets fantastisch in het onvoorspelbare en spontane. Laat twijfel niet doorslaggevend zijn, maar een puntje om te onderzoeken. Terwijl je dat onderzoekt, onderzoek dan ook direct die kriebels. Die komen namelijk ook ergens vandaan. 🌟 Ik vermoed uit magic!

Stop dus met het verzinnen van smoesjes en GO GET IT!?
Wat nou als het wél lukt?!?

 

Michel

 

 

Guerrilla Community
Join ook de besloten LinkedIn-groep over deze “Guerrilla Mindset op de arbeidsmarkt”: https://www.linkedin.com/groups/8689386/
Voor Facebookgebruikers: FB.com/Guerrilla Solliciteren met Michel Jansen

 

View this post on Instagram

WAT NOU ALS HET WEL LUKT? 🤔 "Ja-maar…" als levenshouding is niet erg vruchtbaar. Het maakt je te voorzichtig, te sceptisch en te argwanend. Nadenken over je droombaan is tenslotte iets heel anders dan er aan je droombaan najagen. 🔬 Als je niet oppast, wik en weeg je net zolang tot elke kans voorbij is en word je buitenstaander van je eigen leven. 🎉 Gelukkig is er hoop. Er is ook een andere levenshouding: Wat nou als het wel lukt? 🥇In de wereld van "Van nou als het wel lukt" zijn er geen grenzen. Alles is mogelijk. Het is de positie van inspirerende denkers, winnende sporters, leiders met een wereldomspannende visie en uitzonderlijke kunstenaars. 'Wat ze doen' lijkt moeiteloos samen te vallen met 'wie ze zijn'. ⚽ 🇧🇷 Wat denk je dat Roberto Carlos dacht toen hij ging aanzetten voor zijn direct legendarische vrije trap tegen Frankrijk? ✊ Stop met het verzinnen van smoesjes en GO GET IT! Michel | @michelvan014 #GuerrillaSolliciteren #GuerrillaMindset #WatNouAlsHetWelLukt

A post shared by 100% loopbaaninspiratie (@loopbaanlounge) on


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com