Toekomstproof door beter ontleren en herleren (5 tips)

Written by Michel Jansen 27 augustus 2017

In dit artikel krijg je vijf tips over hoe jij toekomstproof wordt door beter om te gaan met leren, ontleren en herleren op deze snel veranderende arbeidsmarkt.

“The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write. It will be those who cannot learn, unlearn and relearn
.
” – Futurist Alvin Toffler (1928 – 2016)

Weet je nog dat je voor je eerste rijles een beetje pochte tegen je vrienden van “Ik kan al rijden joh. Ik mocht al een tijdje gelden starten met oefenen, wel stiekem, maar toch.”?
De grote dag breekt aan. De eerste officiële rijles gaat beginnen. Zodra je instapt weet je nog niet zeker of je je nu nerveus of zelfverzekerd voelt. Daarom fluister je tegen jezelf “Gewoon doen wat je altijd deed dan moet het goed komen.”

Je begint over je schouder te kijken, vergeet soms dat je een binnenspiegel hebt en weet niets meer van de volgorde van kijken en uitvoeren. Kortom: eigenlijk doe je maar wat. Na ongeveer 15 minuten rijden in het centrum van Rotterdam zegt je rijinstructeur: ‘Ik ga je opnieuw leren kijken, maar dan moet je eerst je huidige stijl afleren.’ Afleren ja.

learn Unlearn Relearn leren ontleren herleren Loopbaan lounge Project014 toekomstproof

Het kunnen leren, ontleren en herleren is één van de meest waardevolle vaardigheden die je als (young) professional in deze snel veranderende wereld kunt hebben. Mensen met een hoge learning agility hebben het vermogen om snel te leren van ervaringen en dit te vertalen naar nieuw effectief gedrag. Het maakt je flexibeler in verandering en zorgt ervoor dat je productief en effectief kunt zijn in elke (toekomstige) situatie. Het vergroten van je learning agility maakt jou toekomstproof. Onderstaande punten helpen je hierbij.

1: Ontwikkel een groei-mindset 

Het hebben van een groei-mindset (Carol Dweck) helpt enorm in het vergroten van je leervermogen. Het is de overtuiging dat je intelligentie en vaardigheden niet vast staan, maar dat je deze continu kan blijven ontwikkelen. Door te geloven in jouw eigen leervermogen, ga je eerder op zoek naar nieuwe uitdagingen en ben je gemotiveerder om te blijven leren. Kort gezegd; doordat je gelooft dat je kunt groeien, groei je ook. Je weet immers dat je alles aankan dat op jouw pad komt; je kunt iets wellicht niet direct, maar je kunt het wel leren. Iedereen kan deze mindset bij zichzelf ontwikkelen en bij anderen stimuleren. Dat begint met het ombuigen van belemmerende gedachten naar positieve en activerende gedachten.

Vriend van de Loopbaan Lounge, Frank Deuring schreef hier een blog en maakte hier een video over.

2: Experimenteer in je werk

Een snel veranderende werkomgeving, vraagt ook om het aanpassen van je werkwijze. Dit betekent regelmatig je routines doorbreken en continu experimenteren met nieuwe manieren waarop je je werk kan doen. Het hebben van vaste routines helpt ons om tijd en energie te besparen, maar maakt ons ook blind voor nieuwe kansen en slimmere mogelijkheden. We zien niet meer hoe het anders kan en blijven lange tijd hetzelfde doen. Hier is vaak dus ook het meeste winst te behalen, wanneer we dit doorbreken.

Is creatiever kunnen kijken naar zaken een gave of toch een aan te leren vaardigheid?” Deze vraag stelde ondernemerscoach, Cor, in zijn blog. Wij geloven dat iedereen creatief is. De éne uit het wat duidelijker dan de ander, maar het creativiteitsvuurtje zit in ieder persoon. Het wordt alleen anders aangewakkerd.

Daarom zijn wij gestart met het programma Creatief in Carrière. Deze sessies helpen je om met een frisse blik naar je werk te kijken. Je leert in kleine stappen je dagelijkse werk te innoveren en vooral jouw creatief denkvermogen en learning agility te trainen.

Op maandag 4 september staat de sessie ‘Creatief denken en schrijven’ gepland en op 25 september Creatief Solliciteren’.
Bekijk onze agenda om te zien wanneer er meer open inschrijvingen edities gepland staan.

Creatief in Carrière Creatief solliciteren Creatief denken Loopbaan Lounge Michel Jansen toekomstproof

Toekomstproof door meer creativiteit in je carrière

3: Stap uit je comfort zone

Want leren gebeurt buiten je comfort zone. Daar liggen nieuwe ervaringen, uitdagingen en kansen die jou helpen ontwikkelen. Door regelmatig uit je comfort zone en in je learning zone te stappen, raak je eraan gewend om jezelf uit te dagen en worden ‘onbereikbare’ dingen bereikbaar. Bovendien zorgen nieuwe ervaringen voor nieuwe verbindingen in je brein, waardoor je sneller verbanden kunt leggen tussen verschillende concepten. Het maakt je creatiever, flexibeler en het vergroot je leervermogen.

Loopbaan lounge vergroot je learningzone ipv comfortzone toekomstproof

Wordt toekomstproof door je learningzone te vergroten

4: Vraag om feedback

Of beter; vraag om FEEDFORWARD. Dit een een positieve groei-vorm van feedback waarbij de focus niet ligt op wat je verkeerd hebt gedaan in het verleden, maar juist op wat er nog beter kan in de toekomst. Als je continu wilt blijven leren in je werk, is deze input onmisbaar. Daarbij is het belangrijk om niet bang te zijn om fouten te maken en de kunst van het vooruit falen te leren.

Feedback is terugkijken. Feedforward = Toekomstproof!

5 Reflecteer

Reflectie is een essentieel onderdeel in ons leerproces. Je blikt terug en vraagt jezelf; wat ging er goed? ging het anders dan verwacht? is er iets dat beter kan? hoe doe ik het de volgende anders? Kortom: uitstekend bij het herleren. Door dit een vast onderdeel te maken van je dagelijkse werk, haal je de maximale lering uit je ervaringen, geef je jouw ontwikkeling een boost en maak je jezelf (of jouw team) toekomstproof. Maak er een gewoonte van om dit bijvoorbeeld aan het eind van elke dag te doen.

 

Wil je weten of jij al toekomstproof bent? Bel dan Loopbaan Lounge op 010-8220761 of mail ons.


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com