Tips van recruiters: Gebruik actiewoorden in je cv

Written by Michel Jansen 25 augustus 2018

Je cv is je visitekaartje en daardoor vaak de eerste indruk die je kunt achterlaten. Het gebruik van actiewoorden vergroot de impact van je cv. Deze actiewoorden helpen je namelijk bij het omzetten van je taken en verantwoordelijkheden naar prestaties.

Op 90% van de cv’s die ik voor ogen krijg zie ik onder het kopje ‘Werkervaring‘ enorm veel data: functietitels, namen van organisaties, jaartallen, taken en verantwoordelijkheden.

Tijdens talkshow Vraag het de Recruiter kregen wij enorm veel tips van diverse recruiters.

Michel Jansen, LoopbaanLounge: “Helpt zo’n opsomming je wel aan een baan? Hoe kan het die “die-wil-ik-spreken”-feeling bij de recruiter creëren?”
Wisleny Martens, Manpower Groep:Een opsomming van je taken en verantwoordelijkheden in je cv geeft nauwelijks informatie over waar je goed in bent en wat je goed kunt. Dat wordt anders als je je prestaties vermeldt op je cv.”

Wisleny Martens, Senior Corporate Recruiter – ‎ManpowerGroup Nederland (Carrièredagen Delfshaven)

Joel Junior (BuzinezzClub): “Hoe benoem je je prestaties zonder dat het arrogant overkomt?”
Miro Pobuda, Recruiter: “Benoem drie elementen: 1. Een actiewoord Wat heb je bereikt? 2. Een ‘hoe’ woord of een omschrijving van het ‘hoe’ Welke kwaliteiten heb jij ingezet om deze prestatie neer te zetten? 3. Het resultaat Wat was het objectieve, meetbare resultaat van deze prestatie?

Michel Jansen in gesprek met recruiter Miro Pobuda (Carrièredagen Delfshaven)

 

Het benoemen van prestaties in je cv kost soms meer denkwerk en moeite dan het vermelden van taken en verantwoordelijkheden. Het benoemen van je prestaties is volgens de recruiters wel veel waardevoller, want geeft een indicatie van waar jij toe in staat bent.

Dit maakt recruiters ook nieuwsgierig en nodigen uit om het gesprek met jou aan te gaan.

En dat is wat je wilt.

 

ACTIEWOORDENLIJST

Op Instagram en LinkedIn hebben wij een aantal voorbeelden van actiewoorden gedeeld.
Klik, scroll of swipe om deze te zien na de video.

Instagram

 LinkedIn


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com