Een nieuwe job? Wij hebben 5 tips voor je:

Written by Michel Jansen 4 september 2017

Na een pittige sollicitatieprocedure heb je het verlossende telefoontje gekregen. Ze gaan akkoord met je salariseis. Je mag je aanstaande woensdag om 8.30 uur melden om alle papieren in orde te maken. Je hebt de baan… bijna. Bijna? Je zult eerst de proefperiode moeten doorkomen.

Tijdens deze periode kunnen beide partijen ervaren of de match correct is. Een spannende periode. In de eerste weken van de nieuwe baan haken veel nieuwkomers af. Je kampt met veel vragen en onzekerheden:

  • Hoe zijn je collega’s?
  • Krijg je een uitgebreid introductieprogramma of is het “Sink-or-Swim”?
  • Is je nieuwe baan wel leuk genoeg?
  • Wat verwachten zij van je?
  • Pas je in het team?
  • Wat vinden jouw collega’s van je?
  • Kun je het überhaupt wel aan?

Voor werkgevers is dit ook een spannende tijd. Zij investeren veel tijd en geld bij het werven en selecteren van goed personeel. Zij willen daarom antwoord op de vraag: “Hebben wij de juiste werving & selectie-instrumenten gebruikt?“. Voordat een nieuwkomer volledig meedraait, zijn we weken dan wel maanden verder. Een mislukte introductie kost niet alleen veel tijd en geld, maar is ook erg demotiverend. Zonde voor beide partijen dus.

Om de proefperiode goed te doorstaan, en dus te voorkomen dat je twee weken later weer op straat staat, heb ik een aantal tips voor je.

Tip 1. Lach
Vandaag ga je veel nieuwe mensen ontmoeten. Het is superhandig als je straks alle namen nog weet. Schrijf ze bijvoorbeeld in een klein notitieblokje met een geheugensteuntje. Bijvoorbeeld “bureau links, 2e, Sabrina, programmeur, Motor”. Je weet dan ook direct waar je terecht kunt met je vragen.

Tip 2. Dress Impress Success
Je collega’s proberen een beeld van je te krijgen en daarin nemen ze ook je outfit mee. Wat je aan hebt is dus erg belangrijk. Kleed je als een professional.
• Laat je kleding bij de bedrijfscultuur passen. You’re one of them now.
• Je moet je prettig voelen in je kleding. Als je je prettig voelt in je kleding, dan straal je dit ook uit.
• Je kleding moet er verzorgd uitzien. Schoon, heel en gestreken. Je hoeft dan ook geen plekjes te verhullen en waardoor je je kunt richten op alle werkzaamheden.

Tip 3. Weet hoe je jezelf gaat introduceren.
Zorg dat je een flexibele pitch hebt die je constant kunt aanpassen aan je gesprekspartner. Onthoud: De ideale pitch is géén pitch.

Tip 4. Luister en durf vragen te stellen!
Er wordt heus niet van je verwacht dat je tijdens je proefperiode alles onder de knie hebt. Stel vragen als je de procedures niet helemaal snapt. Door het stellen van vragen toon je interesse en geef je aan dat je het goed wilt doen.

Tip 5. Vind de balans tussen standing out en blending in
Je zult een evenwicht moeten vinden tussen jezelf profileren en jezelf aanpassen. Je wilt je nieuwe collega’s en de organisatie laten zien dat ze met jou een goede keuze hebben gemaakt. Je bent dus gemotiveerd om ook dat beetje extra energie te geven, maar je wilt tegelijkertijd niet als een slijmjurkje bekend staan. Je bent nieuw en hebt dus een frisse kijk op zaken. De kans is dus groot dat jij punten ziet die efficiënter kunnen. Het is goed om dit aan te geven, maar wees bescheiden en zoek eerst uit hoe de veranderprocedures en ongeschreven afspraken zijn binnen het bedrijf. Je wilt niet bestempeld worden als een betweterig Yuppie. Slecht voor je reputatie en je gunfactor.

Succes en veel plezier!

Michel


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com