Een handig overzichtje van je sollicitaties: De SollicitatieBilly

Written by Michel Jansen 25 april 2019

Reageer je veel op vacatures? Sla dan de vacaturetekst op, zodat je deze later nog een keer terug kunt lezen. Veel recruiters halen de vacature namelijk offline zodra de gesprekken gaan starten. Hoe je meer zicht krijgt op je eigen sollicitatiecampagne(s) lees je hier.

Sla de vacaturetekst op. Als de organisatie de vacature offline haalt, dan kun jij dankzij jouw eigen back-up toch nog bij alle waardevolle informatie.

– Wat werd benadrukt in de functieomschrijving?
– Wie was de contactpersoon voor vragen over het sollicitatietraject?
– Wie kon meer over de functie zelf vertellen?
– Wat is zijn of haar functie, telefoonnummer of e-mailadres?

– Voor welke afdeling was de functie ook alweer?
– Wat stond er nou in over de schaalindelingen?

Vacaturemap

1. De vacaturetekst kun je kopiëren naar een Word-bestandje.
2. Sla deze op in een speciaal mapje.
3. Hernoem dit mapje naar “functie – organisatie – datum“. Bijvoorbeeld “Sollicitatietrainer – LoopbaanLounge.nl – 25 april 2019”

In hetzelfde mapje plaats je ook de motivatiebrief, het cv en een kopie van de andere documenten die je hebt verzonden. Zo weet je direct wat je exact hebt verzonden en benadrukt.

De SollicitatieBilly

Voor mijn offertes hanteer ik een handig systeem voor het bijhouden van contactgegevens, (vervolg)acties, reacties en resultaten. Dit systeem kun je gemakkelijk vertalen naar jouw sollicitatieproces, want solliciteren is eigenlijk ook een soort sales en jouw sollicitatiestukken kun je zien als jouw offerte.

Het helpt je en biedt je overzicht. Net zoals die boekenkasten van die meubelboer uit Zweden. Daarom noem ik het bestandje: ‘De SollicitatieBilly’, haha.

De SollicitatieBilly is exclusief voor de leden van de LinkedIngroep: Guerrilla Solliciteren met Michel Jansen of Loopbaan Lounge Facebookgroep. 

 

Het Pareto Principe:

Met de SollicitatieBilly kun je goed bijhouden welke activiteiten je onderneemt en hoe effectief deze acties zijn (geweest). Zo ontdek je waar je volgens het Pareto Principe meer op kunt focussen.

80% van je succes komt voort uit 20% van je activiteiten. Wil je effectiever solliciteren, dan kun je je dus het beste richten op die 20% van je sollicitatieactiviteiten die daadwerkelijk iets opleveren. Om dat te kunnen bereiken, zul je moeten weten welke 20% dat zijn.

Hieronder kun je de SollicitatieBilly aanvragen. Doe er je voordeel mee!

– Aanvragen via LinkedIn: Guerrilla Solliciteren met Michel Jansen
– Aanvragen via Facebook Facebookgroep. 

 

Succes ermee,

Michel

 

 

LET OP: De SollicitatieBilly heb ik ontworpen om jou aan jouw (droom)baan te helpen: het is dus voor eigen gebruik. Ben je loopbaanprofessional, (job)coach of sollicitatietrainer en wil je het systeem in jouw (commerciële) praktijk gebruiken? Neem dan eerst contact met mij op om de voorwaarden te bespreken.


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com