‘Black Male Achievers’ als rolmodellen voor jonge jongens

Written by Loopbaan Lounge 26 oktober 2018

Black Male Achievers. Het zijn succesvolle zwarte mannen die laten zien dat ook zij een rolmodel zijn voor de generatie onder hen. En omdat dit zo ontzettend belangrijk is, gingen 37 van die go getters samen op de foto. Het resultaat: een krachtig beeld dat in Nederland nog nooit eerder op deze manier is samengesteld.

Voor het werk dat onze Michel doet via Loopbaan Lounge en Projectbureau 014 is hij één van de geportretteerden.

Zodat onze kids, neefjes en nichtjes opgroeien met de overtuiging dat ze niet alleen maar voetballer of rapper kunnen worden, maar ook makelaar, corporate trainer, fysiotherapeut, recruiter, fiscalist of visagist.

Fotograaf Les Adu maakte deze foto trouwens tijdens de Black Achievement Month (oktober), waarin successen van verschillende zwarte Nederlanders extra worden erkend en gevierd.

MEER ZICHTBAAR

De foto van de talenten, die helemaal suited up waren, is viral gegaan. Logisch, want de boodschap die zij uitdragen, moet verspreid worden! Niet alleen Fernando sprak hierover met initiatiefnemer Gershwin Bonevacia, maar ook Jeroen Pauw. Hij nodigde alle mannen uit tijdens zijn uitzending.

“Het begint vaak met representatie en zichtbaarheid. You can’t be what you can’t see!”

Succesvolle rappers, zangers en voetballers kent de zwarte gemeenschap genoeg, maar er is echt véél meer dan dat. Een van de gefotografeerde mannen, Jerry Roy Karg, legde het effect van deze foto uit.

“Ik denk dat er wel veel zwarte rolmodellen zijn, maar dat het soms minder zichtbaar is. Het doel van deze foto is om zwarte jonge jongens te inspireren, zodat zij kunnen opgroeien met de overtuiging dat ze kunnen zijn wie ze willen. Als je kijkt naar de media, dan zie je dat beeld niet altijd terug. En deze foto is bedoeld om dat beeld terug te halen en te versterken.” 

Klik om de foto’s te bekijken.

Lees verder:
PAUW:
https://bit.ly/2D1ugGS
FUNX: https://bit.ly/2CXJXP6
NOS:
https://bit.ly/2q56Nft
TROUW:
https://bit.ly/2R3tSKI


Over Loopbaan Lounge

Platform voor loopbaaninspiratie, blogs, jobs, workshops, events en meer.

info@loopbaanlounge.nl | http://www.loopbaanlounge.nl