Dit is waarom jij ook een podium en backstage cv moet hebben

Written by Michel Jansen 10 mei 2019

Een cv is geen standaard document. Het is dan ook niet raar dat je één versie opstuurt naar de ene organisatie, maar bij de volgende vacature een aangepaste cv versie nodig hebt.

Mijn tip:
Maak een uitgebreid backstage cv voor jezelf en een korter podium cv voor de buitenwereld.

Het idee

Wat weinig mensen van mij weten is dat ik jaren als vaste dj/tourmanager heb gewerkt voor Gers Pardoel. Gers werd vooral bekend door nummers als “Ik neem je mee”, “Broodje Bakpau” en “Bagagedrager”. In die periode ontdekte ik dat ik snel schakelde tussen de OnStage (‘de show’) en Backstage (organisatorisch/productie)wereld.

Gers en Michel op het Metropolis Festival in Rotterdam

Al deze ervaringen, kennis en netwerken heb ik meegenomen naar Loopbaan Lounge. Hier verzorg ik zelf bijvoorbeeld de workshop ‘Guerrilla Solliciteren met Michel Jansen (OnStage/ op het podium) en doe ik de productie van loopbaanevents als loopbaanfestival Careerfest NL (backstage).

Ik geloof écht dat alle puzzelstukjes van je loopbaan op het juiste moment op de juiste plek zullen vallen. Dit geldt dus ook voor het werkverleden op je cv. Je cv wordt onterecht gezien als een opsomming van je werkverleden.

  1. Pak je cv er eens bij.
  2. Bekijk de omschrijving van je werkervaring.
    – Wat neem jij uit deze periode mee naar je toekomstige job? Denk aan ervaringen, skills, lessen of netwerken.
  3. Heb je dit ook duidelijk omschreven in je profieltekst?

Backstage cv

In jouw backstage cv pomp je alles wat je je kunt herinneren. Van schoolprojecten, vakkenpakketten en cursusjes tot sidehustles, promoties en uitgebreide takenpakketten.

Jouw backstage cv kan dus gemakkelijk 10 kantjes zijn.

Maar LET OP: Deze stuur je NOOIT op! Dit is alleen jouw naslagwerk. Deze houd je dus ‘backstage’.

Backstage bij het Amsterdam Hiphop Festival kon ik in alle rust mijn dj-set voorbereiden

Podium cv

In jouw podium cv plaats die zaken uit je backstage cv die relevant zijn voor de functie waar je nu op solliciteert. Deze is dus veel korter: ik denk zo’n 1 of 2 pagina’s.

Misschien gebruik je hier bijvoorbeeld een synoniem voor de functietitel, een andere selectie werkervaring, een profieltekst met een andere invalshoek of andere kleuren.
Dit wordt het visitekaartje dat je weggeeft.

Winne

Meer tips en tools

Kijk vooral op www.loopbaanlounge.nl/cv

Hier vind je:
• meer tips voor je cv,
• mooie cv sjablonen en
• informatie over het cv webinar

Workshops en Het CV Loket

Wil je de workshop ‘Je cv is je visitekaartje’ of ‘Het CV Loket’ reserveren voor een (career)event, jouw organisatie of studenten?
Kijk dan op www.loopbaanlounge.nl/workshop

100% loopbaaninspiratie

 

Michel


Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com