Meer creativiteit, meer kansen

Written by Michel Jansen 2 november 2018
Een pingpongtafel, zitzak, post-it-festival of gameroom op de afdeling? Nee, daar hebben wij gisteren helemaal niet over gesproken tijdens de incompanytraining ‘Creatief en oplossingsgericht werken‘.
We hebben het wel gehad over overtuigingen, betrokkenheid, kansen en oordelen.
Ongeveer 95% van onze tijd doen we namelijk dingen die we gewend zijn. Gewoontes bieden nu eenmaal structuur en zekerheid en geven ons bovendien het gevoel dat we het goed doen. Einstein benoemde het al eens eerder: “Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.’

Incompanytraining ‘Creatief en oplossingsgericht werken’

Maar wat nou als je als organisatie in een veranderende markt zit? Blijf je dan ook hetzelfde doen of zorg je dat je zelf kansen gaat creëren, herkennen en grijpen? En belangrijker: “Hoe zorg je ervoor dat je teamleden hierover meedenken?”

Creativiteit 

Creatief zijn betekent eigenlijk ‘anders denken‘ en ‘iets nieuws creëren“. We hebben de hele wereld bij elkaar bedacht door vrij te denken en te denken in mogelijkheden.

Een Post-it-festival als antwoord op de vraag “Wat is creativiteit voor jou?

Het mooie is: in de basis is iedereen creatief. We hebben dat alleen door de jaren heen afgeleerd, omdat we gewend zijn om in de pas te lopen, om procedures op te stellen en door met oordelen als: “Dat kan niet in onze sectorof “Dat doen wij altijd zo, dus zo hoort dat!”.
Geef creativiteit de ruimte en je zorgt voor meer geluk op de werkvloer, nieuwe  ideeën, verfrissende oplossingen, meer kansen en meer productiviteit.
Creativiteit is in 2020 de derde belangrijkste competentie voor werknemers

Rapport: The Future of Jobs

Het World Economic Forum bracht hier onlangs een rapport over uit (genaamd: The future of Jobs) waarin gesteld werd dat creativiteit in 2020 de derde belangrijkste competentie voor werknemers wordt.

Hoe wij helpen

Met onze trainingen, talks en tools ondersteunen wij organisaties bij het implementeren van creativiteit in hun werkprocessen.
Dit doen wij o.a. met:
– de inspiratieworkshop: Creatief en oplossingsgericht werken
– teamsessie: Out-of-the-BOKS 🥊
– mobiliteitstraining: Guerrilla Solliciteren.

 

Het resultaat is een team:

– dat zich durft uit te spreken en initatief neemt,
– dat eigenaarschap ontwikkelt,
– dat meer en betere oplossingen voor bestaande uitdagingen bedenkt en
– met meer werkplezier.

Meedoen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou, je team of organisatie Stuur ons een berichtje of kijk op www.loopbaanlounge.nl/workshop
We denken graag mee.
Michel
trainingscoördinator

Over Michel Jansen

Trainingscoördinator met een enorme passie voor Talent Recruitment, het ontwikkelen van leerconcepten, het verspreiden van de Guerrilla Solliciteren-mindset, chocoladekoekjes en groene drankjes. Geeft trouwens vaker een highfive dan een handdruk.

michel@project014.com | http://www.project014.com