Wat nou als het wél lukt?

21 maart: Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

21/03/2018 @ 15:00 – 21:30 –

Met een inspiratiemiddag vol workshops & sessies over o.a. ‘De discriminatievrije werkvloer’ en een prikkelende avond met een lezing, paneldiscussie en entertainment.

52 jaar geleden werd 21 maart door de United Nations uitgeroepen tot de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Dit jaar kun je op woensdag 21 maart ook stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als je verschillende media moet geloven, is identiteit één van de belangrijkste thema’s. Maar is dat werkelijk zo? En wat zegt dit politieke klimaat over de roep om inclusiviteit, het bestrijden van armoede en aandacht voor de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid?

Adb RADAR en IDEM Rotterdam organiseren op 21 maart in samenwerking met Concrete Blossom en Projectbureau 014 een verdiepend programma over de uitdagingen waar we als stad voor staan. Volg tijdens het middagprogramma inspirerende workshops over arbeidsdiscriminatie en hoe je om kunt gaan met racisme. ’s Avonds verleggen we de focus naar de gemeenteraadsverkiezingen, met een lezing, panelgesprekken en entertainment. Hoe zorg je voor verbinding in een superdiverse stad? Tijdens de Verkiezingsnacht staan we stil bij de verschillende denkbeelden en belangen die al dan niet gehoord worden in de politiek.

 

Rotterdam doet mee. Ben jij er woensdag 21 maart bij?

 

Wat gaat er gebeuren?

Inspiratiemiddag

Racisme: wat doe jij ertegen?

 • Workshops & sessies.
  Op het programma staat o.a.
  – ‘De discriminatievrije werkvloer’,
  – ‘Zelfbeheersing en weerbaarheid’  en
  – ‘Dialoogtafel over de rol van geschiedenis, erfgoed en onderwijs’

  Bekijk het volledige workshopprogramma
 • Reflectiezone
 • Mediacafé

Tijd: 15.00 – 17.30 uur (vanaf 14.30 uur inloop)
Locatie : De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam

 

Diner van verbinding
Locatie : Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam

 

Prikkelende avond: Rotterdam een verdeelde stad?

Lezing:  Simone Zeefuik

 • Paneldiscussie
 • Interactie
 • Entertainment

Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Laurenskerk, Grotekerkplein 27, Rotterdam

 

 

Deelname aan het middag- en avondprogramma is gratis, maar meld je wel aan.
Meld je aan!

 

Volg ons via Facebook voor meer informatie over de workshops, lezing enz.

 

 

✊ | 21 maart: Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie ? | 52 jaar geleden werd 21 maart door de United Nations uitgeroepen tot de internationale dag tegen racisme en discriminatie. ? | Dit jaar kun je op woensdag 21 maart ook stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als je verschillende media moet geloven, is identiteit één van de belangrijkste thema’s. Maar is dat werkelijk zo? En wat zegt dit politieke klimaat over de roep om inclusiviteit, het bestrijden van armoede en aandacht voor de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid? ? | #AdbRADAR en #IDEMRotterdam organiseren op #21maart in samenwerking met #ConcreteBlossom en @Project014 een verdiepend programma over de uitdagingen waar we als stad voor staan. ? | Volg tijdens het middagprogramma inspirerende workshops over #arbeidsdiscriminatie en hoe je om kunt gaan met #racisme. ? | ’s Avonds verleggen we de focus naar de gemeenteraadsverkiezingen, met een lezing, panelgesprekken en entertainment. ? | Hoe zorg je voor verbinding in een superdiverse stad? Tijdens de Verkiezingsnacht staan we stil bij de verschillende denkbeelden en belangen die al dan niet gehoord worden in de politiek. ℹ www.project014.com

A post shared by LoopbaanLounge.nl (@loopbaanlounge) on

Datum/Tijd
Date(s) - 21/03/2018
15:00 - 21:30


Locatie
Laurenkerk Rotterdam

Kaart wordt geladen...


Categorieën


Ontvang onze mail vol loopbaaninspiratie.


  [recaptcha size:normal]